Voor studenten

Wat doen wij?

Plein Publiek is er voor jullie! Ben jij een student die ge√Įnteresseerd is in werken voor een overheid en hart heeft voor de publieke zaak? Dan ben je aan het juiste adres!

In onze studententijd merkten wij dat we weinig wisten over de carrièrekansen in de publieke sector. Op bedrijvendagen waren het vooral private recruiters die ons probeerden te verleiden. En als het niet fysiek was, dan wel via LinkedIn. We kenden alleen de grote traineeships van het Rijk, terwijl er zo veel meer is. Ook kwamen wij erachter dat het een misvatting is dat je bestuurskunde of internationale betrekkingen moet hebben gestudeerd om bij de overheid te werken. Zowat elke baan die je kan bedenken, is er ook binnen het Rijk, provincie, gemeente of andere (semi) publieke organisatie! Hiernaast zijn de stereotyperingen over ambtenaren helaas hardnekkig. Uiteraard ook vaak grappig, maar we zien dat dat sommige mensen ook tegenhoudt om in de publieke sector te gaan werken.

Wat bieden wij?

Wij organiseren jaarlijks evenementen voor studenten zoals jij. Hierbij nodigen we allerlei overheden uit om jou meer te vertellen over hun werk. Op deze manier leer je veel publieke organisaties kennen en verbreed je je netwerk voor een stage of baan na je studie. Ook gaan wij bij organisaties op bezoek, en brengen we je in contact met relevante partijen.

Klinkt allemaal goed? Neem dan een kijkje op onze evenementenpagina om te zien wat wij doen en welke evenementen er op de planning staan!