Terug in de spotlights

UTRECHT – Na een korte pauze hebben we met het team van Plein Publiek nieuwe activiteiten bedacht waarmee we werken aan de verbinding van overheid en studenten. We spraken op het Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezingsevenement, laten onderzoek doen en organiseren een nieuw evenement!

Op het evenement voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar ging Floortje namens Plein Publiek in gesprek met dagvoorzitter Рen ambtenaar van het jaar РMichelle Kames. Het was een ontzettend leuke manier om een publiek met (jonge) ambtenaren te vertellen wie we zijn, wat we doen en waarom. Ook meteen een mooie aangelegenheid om ons verhaal te toetsen! Wat bleek? Ambtenaren herkennen inderdaad dat zij als student weinig wisten over de mogelijkheden en leuke aspecten van het werk bij de overheid, maar zijn enorm blij dat ze hebben gekozen voor de overheid. Een avond met veel plezier, nieuwe contacten en een goede energieboost voor wat we doen! Het volgende evenement waar we aanwezig zijn is De Nationale Carri̬rebeurs in de RAI, samen met FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk. Komt dat zien!

Een ander nieuwtje is dat we opdrachtgever worden van studenten aan de USBO (Universiteit Utrecht) die kwantitatief onderzoek gaan doen. Onze wens om de verbinding tussen overheid en studenten te baseren is gebaseerd op ervaringen van onszelf en studenten om ons heen. Het kwantitatieve onderzoek biedt hierop een mooie aanvulling: wat is de kennis van studenten over werken bij de overheid en wat vinden ze ervan? Daarnaast een mooie gelegenheid om ons onder de aandacht te brengen bij de studenten!

Last but not least, aan het einde van het jaar organiseren we een nieuw evenement. De aankomende tijd werken we ons idee hier verder over uit en verbreden we ons netwerk in de wereld van zowel overheid als studenten.

Ben jij ambtenaar of student en denk je dat wij iets kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op via info@pleinpubliek.nl