Plein Publiek Festival mei 2024

UTRECHT – Op 30 mei waren zo’n 75 studenten en ambtenaren aanwezig bij de tweede editie van het Plein Publiek Festival. Een middag lang gingen we in gesprek over wat werken in de publieke sector nou echt inhoudt, en wat jij kan doen om als ambtenaar impact te maken.

Ditmaal stond het festival in het teken van ‘veiligheid’. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt voor een mooi en divers festival. En met resultaat! De hele middag gingen de studenten door middel van interactieve workshops, een college tour en speeddates in gesprek met ambtenaren. Hier vertelden de ambtenaren niet alleen hoe hun werk te maken had met veiligheid, maar werd er ook juist ingegaan op hoe je dag er nou werkelijk uitziet.

Bestuursadviseur Amir trapte de dag af met een verhaal over wat je kan betekenen voor de maatschappij door een authentieke ambtenaar te zijn. Tijdens de interactieve sessies vertelden de FIOD, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de NCTV, het RIEC, het RIVM en het ministerie van Defensie hoe zij bijdragen aan een veilig Nederland.

Hierna kregen studenten de kans om tijdens een college tour Wessel te bevragen over zijn werk bij Rijkswaterstaat. Ten slotte verplaatste iedereen zich naar de bar om alle partijen met speeddates nog beter te leren kennen. Hier sloten ook de Politie en Provincie Zuid Holland aan.

Wij kijken met het team terug op een erg geslaagde editie met interessante partijen en enthousiaste studenten. Zonder de aanwezigheid van iedereen had het natuurlijk niet zo’n succes kunnen zijn! Nieuwsgierig naar wat we nog meer ondernemen om jou als student dichter bij de overhet te brengen? Blijf ons volgen, en check de socials voor updates!

Beelden: Mats Hofste