Festival Plein Publiek groot succes

UTRECHT – In februari was het dan eindelijk zover! Het allereerste Plein Publiek Festival vond plaats in Parnassos Cultuurcentrum in Utrecht. Een hele middag lang hebben studenten tijdens verschillende sessies en speeddates kennis gemaakt met heel divers werk in de publieke sector. De middag werd vrolijk afgetrapt door cabaratier Lex van Wieren en voorzien van een wetenschappelijke noot door Isa Bertram die vertelde over haar onderzoek naar heersende stereotyperingen over ambtenaren.

Daarna was het tijd voor de verdieping en konden de studenten kennismaken met de organisaties. In de sessies kregen de studenten aan de hand van casusvoorbeelden een uitgebreid kijkje in de publieke keuken. Tijdens de speeddates was er tijd om met alle partijen een praatje te maken en contacten uit te wisselen. De speeddates werden afgesloten met een gezellige borrel. Kortom, een interessante leerzame middag vol nieuwe inzichten en contacten. Wij kijken terug op een geslaagd evenement, smaakt naar meer!

Dank aan alle sprekers en organisaties die aanwezig waren, hopelijk tot snel!

Deelnemende partijen: Rijks I-Traineeship, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Ministerie van Defensie Belastingdienst, Werken in Gelderland en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.